Loading...

Historie

I mars 2001 startet Soul Children-leder Ragnhild Hiis Ånestad et barne- og tenåringskor som heter Oslo Soul Children (OSC), med lokal tilhørighet til Korsvoll menighetshus og regionalt medlemskap hos Acta region Øst. Målet var å lage noe for de yngste tenåringene, de såkalte tweensa, som ikke følte seg helt hjemme i verken barne- eller ungdomskor. Dette ble da et kor for sangere i alderen 10–16 år som synger musikk i stilartene gospel, pop, soul og R’n’B.

Etter hvert som flere oppdaget Oslo Soul Children gjennom deres opptredener og CD-utgivelser, ble flere og flere menigheter og forsamlinger interessert i å starte lignende kor, og Oslo Soul Children fikk funksjon som pilot-kor for kor-konseptet Soul Children. 2005 ble dette et av satsingsområdene til Acta – barn og unge i Normisjon. Allerede i 2004 arrangerte Oslo Soul Children en kor-samling med fire lokale kor i Storsalen menighet i Oslo. Dette ble den spede start for The International Soul Children Festival som i 2005 hadde 333 deltakere og i 2014 nærmere 1750 deltakere.

I takt med at antall Soul Children-kor økte, vokste det også frem behov for opplegg tilrettelagt for andre aldersgrupper, samt tilhørende konsepter. I tillegg har Soul Children begynt å vokse utover Norges grenser. Soul Children er nå Norges hurtigst voksende kor-bevegelse med over 100 lokale kor rundt omkring i hele landet. Oslo Soul Children og Acta produserer diverse ressursmateriell for kor-bevegelsen, og utvikler og tester ut arbeidsmåter og modeller, med tanke på det musikalske, åndelige og sosiale miljøet.

Norges raskest voksende korbevegelse.

Det finnes allerede 200 Soul Children-kor i Norge, og rundt 100 i utlandet. Bli en del av familien dere også!

BLI MED

Soul Children-familien

Vi opplever Soul Children – bevegelsen som en stor familie. En familie som går på tvers av hele Norge, og nå også på tvers av landegrenser. I tillegg til at konseptet spres til nye steder, merker vi også at målgruppen blir videre. Vi ønsker å kunne tilby noe for hele familien, og ser derfor nyttigheten av å utvide konseptet. Vi vil ikke endre kriterier og visjon for Soul Children, men legge til elementer – dette er allerede på gang flere steder i landet.

0
Kor i Norge
0
Kor i utlandet
0
Familie

Visjonen

Verdier