oslo soul teens til topps på itunes

Dagen etter at Oslo Soul Teens ga ut albumet ”Real Life” klatret platen til topps på iTunes-listen.

Tekst: Bjarte Østebø (KPK)

Foto: Hugo Lande

 

Dagen etter at Oslo Soul Teens ga ut albumet ”Real Life” klatret platen til topps på iTunes-listen.

– Jeg ble så stolt da jeg så det at det at det boblet litt over. Det er nesten så du må klype deg i armen, sier dirigent Ragnhild Hiis Ånestad til KPK.

Fredag 5. Juni ga Oslo Soul Teens ut sitt andre album, to og et halvt år etter forrige plate, ”Victory”. Samme kveld arrangerte koret releasekonsert, og på lørdagen toppet albumet iTunes’ liste over mest solgte album, til tross for at også verdensstjernene i Muse lanserte sitt nye album denne helgen.

– Det er tydelig at folk der ute har ventet på en ny utgivelse fra Oslo Soul Teens. Releasekonserten var en fest i seg selv, og at så mange velger å kjøpe platen er fantastisk, sier Hiis Ånestad.

 

Moderne uttrykk

Albumet består av åtte låter i ulike sjangre, fra gospel og pop til house og funk. Til sammen gir det et moderne lydbilde.

– Det gjenspeiler spekteret av låtskrivere og teamet bak produksjonen; vi liker mye forskjellig og tar det inn i koret. Vi ønsker å prege samfunnet med de gaver vi har fått, gjennom sang og musikk. Jeg tror vi har truffet med et uttrykk som passer for 2015,

sier dirigenten.

 

Ekte liv

Derfor er hun ikke bare overrasket over at albumet nå favner bredt.

– Jeg tror albumet inneholder låter som folk kan kjenne seg igjen i. Vi valgte navnet ”Real Life” fordi den handler om det ekte liv. Det er historier som har oppstått i samtaler oss i mellom eller opplevelser vi har hatt, forklarer hun.

 

Sommerkonserter

Oslo Soul Teens består av ungdommer i alderen 16-20 år. Nå venter en sommer med konsertvirksomhet for koret.

–  Det blir en del sommerkonserter under festivaler, og vi spiller på Normisjons generalforsamling i juli. I august reiser vil Stockholm, og til høsten arrangerer vi Soul Children-festivalen i Oslo Spektrum i oktober og gir ut juleplate sammen med Oslo Soul Children i november, i tillegg skal vi på USA-turne i mars. så det skjer mye spennende fremover, sier Ragnhild Hiis Ånestad.