Vil vise støtte etter tragedien i Manchester

Vil vise støtte etter tragedien i Manchester

Oslo Soul Teens – Call Upon His Name

Skrevet av Sigrid Flesjå Olsen

Call Upon His Name

22. mai ble Manchester rammet av terrorangrep. Det som skulle være en opplevelse for livet for mange unge Ariana Grande-fans ble en fryktelig tragedie. 22 personer ble drept og 119 personer ble skadet. Oslo Soul Teens ville vise sin omsorg gjennom å lage en musikkvideo til låten «Call Upon His Name» som opprinnelig ble sluppet på plata «Real Life» i 2015.

Låten «Call upon His name» er skrevet av Kine L. Fossheim. Da Oslo Soul Teens skulle gi ut «Real Life» snakket ungdommene sammen om hvilke temaer sangene skulle ha. En av jentene i Oslo Soul Teens sa hun ønsket seg en låt som kunne være til trøst for henne der hun var i livet. Kine sier følgende da jeg spør henne om hvordan låta ble til:

– Jeg bruker vanligvis lang tid på å skrive låter. Men dette var noe helt spesielt. Det var som om jeg ble tunet inn på en kanal og låta kom til meg i løpet av fem minutter. Det er en veldig enkel og rolig låt, men med et veldig viktig budskap.

Jenta som hadde kommet med ønsket om en låt som handlet om trøst opplevde med en gang at denne låta var til henne da hun fikk høre den.

– Denne jenta i Oslo Soul Teens sa at det var akkurat denne låta hun trengte. Litt senere hørte en i nær familie låta og spurte meg: «Denne låta er til meg, ikkesant?» Det var absolutt flere som trengte dette budskapet om en Gud som bærer. Jeg opplevde veldig sterkt at denne låta skulle bli skrevet og gitt ut – den traff virkelig inn i livene til mennesker som trengte det, sier Kine.

Kine L. Fossheim er låtskriver og artist og er en del av Soul Children-familien. Hun sier dette er den største grunnen til at hun vil drive med musikk.

– Å skrive låter som kan utgjøre en forskjell og som kan bety noe for enkeltmennesker er det største man kan oppleve som låtskriver, sier Kine.

Fant trøst etter terrorangrep

Chip Kendall jobber som pastor i menigheten Audacious Church i Manchester, og har ved flere anledninger vært i Norge som artist på Soul Children-festivalen i Oslo, Barnegospelfestivalen i Kragerø og på Skjærgårds Music&Mission Festival på Risøya. Mange kjenner han kanskje som frontfigur i bandet «thebandwithnoname».

– Da dette skjedde i byen vår gråt jeg mye, og jeg fant trøst i «Call Upon His Name». Jeg har alltid likt den låta, men dagene etter terrorangrepet fikk den en helt ny betydning for meg. Ordene og budskapet i sangen gav meg så mye trøst midt i det håpløse, sier han.

Chip ønsket å gi «Call upon His name» en ny innpakning og dele den med ofrene og pårørende etter terrorangrepet. Han tok kontakt med Ragnhild Hiis Ånestad som fikk Oslo Soul Teens med på en musikkvideoinnspilling.

– Gud vil alltid gå sammen med oss

Ragnhild Hiis Ånestad, dirigent for Oslo Soul Teens hev seg rundt og lagde en musikkvideo da Chip tok kontakt.

Hvorfor ville dere lage denne musikkvideoen?

– Da jeg ble oppfordret av Chip om å lage en musikkvideo til «Call Upon His Name», var det enkelt å si: «Ja, det gjør vi». Selv om han sa at den måtte være klar i løpet av noen få dager opplevde jeg at dette var noe vi skulle få til for å hedre de som døde under terrorangrepet – og for å gi oppmuntring og trøst til de som var berørt. Det var Kristi himmelfartsdag, rett før inngangen til en langhelg og flere av ungdommene i koret var bortreist. Så vi hev oss litt rundt og fikk med 18 sangere fra koret, Kristoffer Grindheim som regissør og flere ledere fra OSC Crew en tidlig søndag morgen og hadde innspilling på Grünerløkka.

Hva er hovedbudskapet i denne sangen?

– Ved denne sangen, som vi opplever at Gud gav til oss, ønsker Han å fortelle om sin trofasthet, at vi alltid kan stole på Han og at Han har full kontroll. Gud vil alltid gå sammen oss, og bære oss i tøffe tider.

Hva er din oppfordring til mennesker som vil hjelpe og bety en forskjell?

– I Soul Children-bevegelsen har vi noen verdier som vi ønsker skal prege oss. Det er blant annet å se på Jesus, se hverandre, heie på hverandre og gjøre hverandre gode. Vi ønsker å gjøre en forskjell, og ved å leve ekte og ærlige liv med Jesus som forbilde håper vi å prege samfunnet slik at verden blir en god plass å være for alle!

Bety en forskjell

 

Kendall oppfordrer oss til å bety en forskjell og nevner fem ord. Be, besøk, del, skap og gi.

  • Be: Be for landet, be for ofrene og finn trøst og håp hos vår himmelske far.
  • Besøk: Kendall selv besøkte stadion der angrepet fant sted og ble dypt beveget og følte sterkt på å sørge med de som sørger. Han oppfordrer oss til å besøke stedene, sette oss inn i situasjonene og ha medlidenhet med de som sørger.
  • Del: Sosiale medier har blitt et sted for gode nyheter, dårlige nyheter og falske nyheter. Kendall oppfordrer oss til å dele kjærlighet, støtte og medfølelse med innbyggerne i Manchester via sosiale medier. Og om du besøker Manchester: Vis kjærlighet til folkene du møter – del kjærligheten med de som vil ta imot.
  • Skape: Uttrykk hva du føler gjennom å skape noe, og frykt ikke; Du trenger ikke være så kreativ. Musikkvideoen er et godt eksempel på å vise omsorg og støtte gjennom å skape noe. Skriv sanger, dikt og historier. Bak cupcakes eller design smykker. Sammen kan vi skape ting som viser at Guds kjærlighet er sterkere enn de onde kreftene vi opplever i verden.
  • Gi: Del av pengene dine. Om du vil gi til de berørte familien kan du gjøre det her. Om du vil gi en gave til kirken Kendall er pastor i, som vil spre godhet til folket i Manchester, kan du gjøre det her.

Terrorangrep er brutalt, det er nærmere oss enn før og det rammer hyppigere. Som etterfølgere av Jesus er vi kalt til å bety en forskjell og vise godhet der ondskap rår. La oss fortsette å be for fred i verden og håp og trøst for de som opplever terror på nært hold.